Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słabe libido po pierwszym cyklu w życiu - 40 latek
#1
Witam. Na imię ma  Paweł, lat 40. Od małego sport był i będzie w moim życiu bardzo ważny. Jakieś 20 lat temu ruszyłem na siłownię i zakochałem się ale...nigdy nie byłem zainteresowany dopingiem jak i czymś ponad własne potrzeby. Dieta oraz ogólnie zdrowa żywność jest od zawsze. Nie liczę kalorii nie ćwiczę do upadku (przerabiałem już to) po prostu podnoszenie ciężarów traktuje jako forma stylu życia dobrego wyglądu!
Pół roku temu postanowiłem wejść na pierwszy swój cykl w życiu chcąc sprawdzić o co tutaj chodzi jak to działa jak ja sie w tym garniturze czuję...no i czułem się dobrze! Spodobało mi się! Wszystko pod warunkiem że zrozumiem mechanikę hormonów jak i sterydów...poczytałem i zrozumiałem że to wcale nic strasznego a największym tego zagrożeniem jesteśmy My sami.
Skorzystałem ze strony internetowej i porady jej właściciela oto mój cykl:
1-11 Test Propionate 100Mg/E2D
1-11 Aromasin 20Mg/E2D
PCT
12 HCG 2x2500iU (5 dni po ostatnim propie, dwie dawki w odstępie 3 dni)
13-16 Tamoxifen 20Mg/E0D
14-17 Clomid 7 dni 100Mg/dziennie + 36 dni 50Mg/dziennie
Zrobiłem po odbloku wyniki Test 619 (249-836) Estro 58 (24-61)
Po tygodniu libido siadło, mój doradca polecił mi HCG 250iU E3D tak pojechałem 5000iU
Zrobiłem wyniki bo libido było ok Test 455 (249-836) Estro 32 (24-61) Prolaktyna 11 (4-15)
Progesteron 0,2 (0,05-0,15) LH 6(2-9) FSH 2,2 (1,5-12)

Po tygodniu libido znowu leży!
Teraz mi pisze że znowu HCG itd...Trochę tej wiedzy już posiadam i wiem że mając już LH można wnioskować że mam troszkę mało testosteronu, FSH też nisko co może świadczyć o słabym odbloku przysadki!
Takie są moje wnioski. Po co mam dawać HCG skoro LH jest? Rozumiem ma podnieść testa ale chyba nie tędy droga?

Myślę nad odblokiem przy użyciu Clomidu przez miesiąc po 50Mg oraz w tym samym czasie Provironu w celu większego wpływu na SHBG...

Tak dla porównania przed cyklem mogłem spokojnie raz a nawet dwa razy dziennie uprawiać sex dzięki pięknej małżonce jak i zdrowemu stylu naszego życia. Teraz też można ale wzwód słaby, erekcje małe, długo startuję...to jakaś tragedia!

Bardzo proszę Was tutaj o swoje opinie przed pójściem do lekarza...zależy mi na poprawie libido zwłaszcza że postanowiłem z małżonka postarać się o drugie dziecko!

Pozdrawiam

Oczywiście służę pomocą w postaci opisania swojego cyklu, życia czy podania kolejnych badań.
Odpowiedz
#2
Po 1 to hcg powinien Ci kazać brąc 2 tyg przed ostatnim propem. Dziwne tez m, ze po takim krótkim cyklu masz takie problemy.
A badałeś się przed cyklem? Nie wiadomo jakie miałeś wyniki wcześniej.Miałeś jakis stres ? Mimo takiego przesunięcia hcg a tym samym zbyt póżnego brania cloma , to myslę , ze brałeś dosc dugo nolvę i clom... Ja bym udał się do androloga , ew endokrynologa.. chociaż odczekaj jeszcze kilka tygodni , hcg sztucznie podbiło Ci libido. Moze jeszcze Ci wróci.. jak nei to za kilka tygodni do lekarza


....Bierzesz jak dziecko , wyglądasz jak dziecko...

Właściciel serwisu
CIEMNA STRONA MOCY

http://www.ciemnastronamocy.pl
http://www.facebook.com/pages/Ciemna-Str...e=bookmark
http://www.facebook.com/xSCREAMxx

Odpowiedz
#3
Witam. Dzięki za zainteresowaniem tematem. Badania oczywiście zrobiłem przed samym cyklem tylko że na "polecenie" osoby prowadzącej tylko Test 366 (175-781) Estro 36 (20-47) Morfologia Wzorcowa, pytając o LH FSH Prolke Prog stwierdził że ne ma sensu...szkoda bo sam bym miał obraz.
Po cyklu miałem takie Testo 925 (175-781) Estro 80 (20-47) dlatego też po części zakładam że przez wysoki estrogen mój odblok był bezsensu...co do długości odbloku to już rozumiem że było ok
Jeżeli chodzi o stres to miałem mega przed samym cyklem (praca, dom) oraz od 7 tygodnia cyklu jak mnie wysypało na całym ciele oraz libido padło do zera (teraz przynajmniej jakieś tam jest).

Rozumiem że ma odczekać i ew ruszyć do lekarza a czy w tym czasie jest sens brać Proviron lub HCG ewentualnie Clomid w celu odblokowania?
Twoim zdaniem patrząc na wyniki nie masz wrażenia że jestem nie do końca odblokowany?
Uczę się zrozumieć mechanizmy hormonów i ich wpływu na nasz organizm z tąd takie pytania...

Pozdrawiam
Odpowiedz
#4
Po cyklu takie wysokie estro wpłyneło bankowo na libido. Teraz to ja bym zrobił tak jak napisałem wyzej. Z wyników masz FSH jeszcze niskie czyli przysadkę.
Testo masz wyższe niż miales przed, ale i tak niskie jak na ten wiek... odczekaj jeszcze i zobacz czy wróci


....Bierzesz jak dziecko , wyglądasz jak dziecko...

Właściciel serwisu
CIEMNA STRONA MOCY

http://www.ciemnastronamocy.pl
http://www.facebook.com/pages/Ciemna-Str...e=bookmark
http://www.facebook.com/xSCREAMxx

Odpowiedz
#5
Ok. Dzięki za poradę. Odczekam jakiś czas i zobaczę jak to wygląda ew dorzucę chociaż Proviron...
Odpowiedz
Topic Options
Skocz do:


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Smile Nolvadex Podczas cyklu na zbicie estro Mikel1234 8 359 Wczoraj, 18:21
Ostatni post: SCREAM
  Pomoc w ulozeniu cyklu prolongatum gelox1 3 158 05.11.2018, 18:25
Ostatni post: SCREAM
  Trądzik podczas cyklu ChiNziR 6 1 719 25.08.2018, 12:54
Ostatni post: SCREAM
  Libido - problem Cracked 7 1 975 08.04.2018, 09:40
Ostatni post: SCREAM
  Badania po cyklu - czy odblok? rzeka 4 1 411 01.04.2018, 02:51
Ostatni post: rzeka
  Problemy z jelitami po cyklu waco_o2 2 1 112 05.03.2018, 14:44
Ostatni post: waco_o2
  Pomoc w ulozeniu cyklu. artur1310 4 1 436 14.02.2018, 15:56
Ostatni post: satyr88
  Hcg w trakcie cyklu Mefedron 6 2 452 15.12.2017, 23:10
Ostatni post: Ziółek
Thumbs Up Dobór środków do cyklu Milson 7 2 817 14.12.2017, 14:49
Ostatni post: satyr88
  Rozpiska cyklu Lex 5 2 996 12.09.2017, 09:08
Ostatni post: satyr88



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości